lunes, 26 de enero de 2015

1.Formats de text


Formats de text

moto.txt--     bloc de notes

.txt és un format d'arxiu per als arxius de text que consisteixen generalment conté molt poc de format (per exemple, no negreta o cursiva). No s'especifica la definició precisa del format .txt, però en general coincideix amb el format acceptat pel terminal del sistema o un editor de text simple. Els arxius amb l'extensió .txt poden ser fàcilment llegits o oberts per qualsevol programa que llegeixi el text i, per aquesta raó, es consideren universals (o independent de la plataforma).

moto.doc--   word

En informàtica, DOC o doc (una abreviatura de «document») és una extensió de nom de fitxer per a documents de text, més comunament en la mateixa Microsoft Word Format d'arxiu binari. Històricament, l'extensió es va utilitzar per a la documentació en text pla, en particular de programes o equips informàtics en una àmplia gamma de sistemes operatius. Durant la dècada de 1980, WordPerfect utilitza DOC com l'extensió del seu format propietari. Més tard, en la dècada de 1990, Microsoft va optar per utilitzar l'extensió DOC per al seu format de Microsoft Word propietari. Els usos originals per a l'ampliació han desaparegut en gran part del món del PC.




moto.pdf--    adobe reader

Portable Document Format (PDF) és un format d'arxiu utilitzat per presentar els documents de manera independent dels sistemes de programari d'aplicacions, maquinari i sistemes operatius. Cada arxiu PDF encapsula una descripció completa d'un document plana de disseny fix, incloent el text, fonts, gràfics i altres dades necessàries perquè aparegui. El 1991, Adobe Systems cofundador John Warnock va esbossar un sistema anomenat "Camelot" que es va desenvolupar en PDF.

moto.odt--    writer

The Open Document Format for Office Applications (ODF), also known as OpenDocument, is an XML-based file format for spreadsheets, charts, presentations and word processing documents. It was developed with the aim of providing an open, XML-based file format specification for office applications.


No hay comentarios:

Publicar un comentario